Het is goed om uw kinderen al vanaf twee jaar mee te nemen naar de tandarts zodat het kind al spelenderwijs went aan het bezoek. Het kind behoort te leren dat het tandartsbezoek erbij hoort. Het ene kind loopt nog wat verlegen rond het andere kind waagt al een stapje in de stoel. Bij mij is het in ieder geval zo dat het kind niet wordt gedwongen. Als het nu niet in de stoel wil of in zijn mond laat kijken dan zien we over een half jaar wel of het dan misschien wel wil lukken.

Neem uw dochter of zoon in eerste instantie alleen mee op de controle afspraak en niet bij een lange behandeling, want dan zou het kind zich misschien kunnen gaan vervelen of iets anders kunnen doen wat mijn aandacht onnodig afleidt. Twee keer per jaar controle van het gebit bij uw kind draagt er toe bij dat problemen vroegtijdig kunnen worden opgespoord en dat angst later wordt voorkomen en het kind merkt dat het best leuk bij de tandarts kan zijn.

Funest is om een kind voor de eerste keer bij de tandarts te brengen als er wel al wat aan de hand is waardoor de tandarts vaak een slechte indruk maakt. Mocht er toch iets moeten gebeuren zoals het trekken van een kies of het vullen van een gaatje bereidt het kind dan rustig voor en probeer te vermijden om over pijn te praten. Je moet wel eerlijk blijven, want als u belooft dat het geen pijn gaat doen en dat gebeurt toch dan kom ik als onbetrouwbaar over. Het in het vooruitzicht stellen van een beloning werkt vaak averechts. Ook het wegsturen van het kind naar de wachtkamer als hij toch bij een behandeling is meegekomen moet worden vermeden.

Ik kan u verzekeren dat ik alles doe om het verblijf van uw dochter of zoon zo aangenaam mogelijk te laten zijn.

Het krijgen van tanden kan een pijnlijke aangelegenheid zijn voor het kind. De klachten die hiermee gepaard gaan kunnen variƫren van pijn tot een rode wang en van diarree tot echt koorts vertonen. Chamodent verkrijgbaar bij de drogist kan dan wonderen doen. Volgens de bijsluiter een tabletje in de mond laten smelten kan dan enorm helpen.