verplichting van nascholing

-

Geachte patiënt,

als je nascholing verplicht wil stellen voor de tandarts en daar ben ik het mee eens zul je aanwezigheid tijdens een cursus de hele dag moeten controleren .Je kan in de ochtend komen en je handtekening  zetten en weer naar huis gaan en je punten krijgen. En zo’n cursus zou je moeten toetsen ( en niet van dat moeilijke ) en meer nascholing moeten richten op de algemeen practicus. Het huidige niveau van nascholing is zeer wetenschappelijk en loopt behoorlijk in de kosten en zou goedkoper moeten of online. Ook de huidige vakliteratuur is heel wetenschappelijk en heb je in de dagelijks praktijk niets aan.

Ik zie meer in intercollegiaal overleg. Van collega’s kan je namelijk heel wat leren.

Inschrijving in het kwaliteitsregister voor tandartsen zegt in dit kader ook niet veel. Visitatie zou je bijvoorbeeld onderling kunnen  regelen en kwaliteit is niet te meten. Via klantenvertellen heb ik wel een enquête lopen welke zichtbaar is op mijn website.

Ik voldoe aan de normen te weten:

ik heb  een onvoorwaardelijke inschrijving in het BIG-register, een geldige klachtenregeling voor patiënt, ik leef de geldende (praktijk)richtlijnen en gedragsregels voor tandartsen na en ben in staat om adequaat te communiceren in de Nederlandse taal.

Ik heb de afgelopen dagen gepraat met een huisarts, dierenarts, politie agent, accountant, schaatscoach en zelfs een architect en daar is het het zelfde geregeld aangaande de nascholing.

Bij het publiek klinkt het goed als je verplicht tot nascholing, maar in werkelijkheid stelt het dus niets voor van wat men er van zou verwachten. Het huidige aanbod van cursussen draagt niet bij tot de kundigheid van de tandarts.

Ik doe heus aan nascholing en lees mijn literatuur waar ik wat aan heb in de dagelijkse praktijk, maar dat is niet als zodanig zichtbaar.

Met vriendelijke groeten,

Martin Levie, tandarts,
Zijlweg 75
2013 DD Haarlem
tel: 023-5425185

http://www.martinlevie.nl

http://www.durfweernaardetandarts.nl